Naik Bukit Larut....

Hari Ahad 09/29/13 kami naik Bulit Larut......Hari sebelum tu kami bertolak ker Taiping lewat sbb kami bertungkus lumus siapkan kek sea world. Siap hantar ker customer dalam jam 9.30 malam baru bertolak ker Taiping... Kat Taiping stay di rumah member baik kami Jack... member dari sekolah menengah lagi.... sekarang dia mengajar kat sekolah kat Taiping lah.

Oleh sbb pagi Ahad tu hujan ... trip naik ker Bukit Larut tertangguh kejap sbb kenderaan yg bawa pengunjung tu tak boleh naik kalau hujan .. mungkin sbb jalan licin kot.. hanya boleh naik pkl 12. Sementara menunggu pkl 12 kami pergi breakfast dulu kat kedai nasi lemak doraemon.... hahah.. doraemon pun jual nasi lemak weh..


Sgt sedap nasi lemak ni.... dan boleh pilih macam² lauk.... aku ambil paru dan telur puyuh jaa...


Lepastu kami pergi jalan² dulu kat tasik Taiping ni.... Irdina dan Hannah lama dah nak naik bot.... aku pilih naik bot sbb malas nak kayuh yg bot angsa tu.. buat penat jaa.... naik bot boleh relax sambil tangkap gambar....

Muka² seronok nak naik bot. Irdina dan Zahra

Hannah muka blur sbb mengantuk nak tido....

 Lepas naik bot kena lak naik benda ni..... ader jer kat mana²


 Hannah baru nak happy..... 

Sampai kat kaki bukit larut .... jeep ni dah tunggu dah kami..... pakcik bawak jeep ni dah suruh semua budak kecik duduk tengah.. tapi Irdina dan Zahra ni degil dan nak duduk belakang dgn kami.....

 Awal memang senyum lagi..... tapi naik jeep ni memang xstream giler..... melambung² rasa nya.... huhuh.... kecut perut jugak aku...... dah laa jalan tepi jurang jaa......

Dalam 30 minit sampai ker puncak..... eh puncak kaa dah..... tapi kat sini lah kami turun......

Kat atas ni tak lah ader aper yg menarik sgt..... ader laa cafe untuk makan minum.. surau...... lebih kurang Gunung Jerai.... tapi Gunung Jerai lagi luas tmpat dia.... dari segi sejuk..... Bukit Larut lagi sejuk..... ker lepas hujan... emmm.. entah... tapi time aku pergi nih memang sejuk......

 Akhirnya budak yg degil ni pening kepala ... kesian... bg dia tido kejap..... actually tak kejap juga .. sejam dia tido.....
 Hannah dok dgn mama kat tengah ok jaa.... siap tido dalam jeep tadi..... bangun dgn st happy....

Jalan² ngan Jerry.... anak mama nih.. tak lepas mama dia.... 

Sementara tunggu Irdina bangun.... shoot lah aper yg ader......  




 Kat atas tu ader jambatan gantung.... gayat gak rasa... tapi tak bg kanak² riang nih


Pkl 2 kami dah nak kena turun..... Thanks buat Jack dan Anas sbb bawak kami jalan² dan tumpang tido rumah korang..... nanti mai kulim pulak.....

 Tengok lah muka boring nak balik.....Irdina tengh pening nih...... bila sampai jaa kat bawak Irdina cakap dia tak nak datang dah kat sini lain kali....... heheheh







4 comments:

shaliza said...

sian irdina...serik la tu:-)

Mohd Nuruli Azahari said...

heheh tu lah

Sazrul Azri said...

Haha.. biasa la tu.. budak-budak.. btw, nice pics bro..

Mohd Nuruli Azahari said...

Thanks Sazdiesel... eh.. patrol kaa diesel

Post a Comment