Bola oh football

Ramai yg minat bola dan ramai juga yg tak minat.. yang minat bola pun boleh kata tak ramai yg minat bola sepak tempatan...... tapi sek kelate minat sokmo ko bola tempatan dari zaman Hashim Mustapha lagi.... mungkin tu zaman aku... kalau ikut minat zaman pak mertua aku... dari zaman dia wakil telekom lagi lah main bola sampai sekarang.. memang die hard fan kelate.... tak pernah miss gi tengok bola kat stadium kalau game dekat stadium keramat kelate.... kalau final sure pergi Bukit Jalil.... loni jah sekat tok cekat(tak larat) tengok saja bola kot tv.. tu pun sorak macam dok stadium juga laaa......

25 Oct lepas ada perlawanan timbal balik Kelantan vs ATM... Kelantan bawak mata lebih ke Kota Bharu sbb menang dengan ATM 2-1..... aku dgn Hannah , Irdina dan Pok Su budak nih pergi tengok bola kat rumah En Rahman.... Pengerusi Persatuan Anak Kelantan Kulim..... dia buat tayangan big screen ..... sambil boleh tengok bola ramai²... boleh gak makan makan free.. heheh .. Jerry tak ikut sbb kena buat kek

Tapi dapat tengok first half ja sbb budak kecik dua org ni tido.... dan Hannah bila nak tido dia nak susu.. so kena laa balik rumah.. dah laa first half Kelatan kena 2-0.... dalam kepala dah out dah Kelantan... nak buat macam mana .. tak ada rezeki...... .....

So sambung tengok kat rumah..... Jerry yg patut nyer duduk rumah buat kek tak terbuat pun kek.. dok layan tengok bola jugak... tak boleh nak buat sbb berdebar tunggu gol dari Kelantan nih..... akhirnya dapat jugak gol penyamaan dari Fakri...... hahaha... aku dok kutuk jaa Bojan buat masuk Fakri.... aku rasa kalau tengok kat rumah Jerry kat kg nih sure pak mertua aku pun dok kondem Fakri..... tapi .. dia jugak selamat kan maruah Kelantan.. terima kasih Fakri... patut Bojan cayo ko mung pun.. mu nih biso jugok kadang²..... dan gol kemenangan dihasilkan oleh ketua pasukan yg kami hormati Piya..... hebat mu boh.... jange lah mu gi JDT weh..... tulun lah...... So Kelantan ker Final untuk 4 tahun berturut turut.... lawan Pahang... yang pernah kena baham 4-0... emmmm .. jgn over confident ... jadi macam hari ni.. hampir kalah dgn ATM........


Sekian


0 comments:

Post a Comment