Grik Taiping Ronda² Kenduri

3 Disember kami ker Grik, rumah kawan satu sekolah kami Noraida. Dia buat majlis akikah anak nya yg ke tiga. Anak dia kali ni girl setelah dua boy.. syukur Alhamdulillah sihat walaupun lahirnya tak cukup bulan.....

Dari Grik kami jalan jalan balik ikut Kuala Kangsar menuju kuala sepetang. Org selalu sebut tapi kami tak pernah sampai lagi Kuala Sepetang ni... saja lalu singgah sekejap... Tak berhenti makan pun sbb dah lewat petang...

Kami terus ke Taiping... tak rancang untuk bermalam disini tapi dah penat.... atas cadangan kawan kami Azat dan Yana kami stay kat Taiping Perdana.... terima kasih Azat dan Yana bg kami guna kad kakitangan awam Mak dia dan kami dapat discount duduk kat situ.....

Walaupun penat kena keluar jugak cari makan malam... singgah sekejap di Dataran Warisan Taiping


Ada live band disini

Tengah kami sedang tengok mereka nyanyi kakak sorang tu ajak Irdina mai nyanyi sekali... dia pi selamba ja... 

Habis satu lagu dia nyanyi..... 

Panorama view Dataran Warisan

Esok hari lepas breakfast terus mandi kolam kat Taiping Perdana ni... kolam indoor... air super sejuk

tengahari tu Azat dan Yana ajak kami pi kenduri sepupu depa.... jom sajaa


Orang sibuk makan ada sorang tu "darat" tok pernah jumpa ayam.....

Sesi kejar mengejar ayam berlansung

Sampai kakak kakak pun join kejar ayam

Sampai belakang rumah........ wah.. mereka jumpa mini zoo

Ada ayam

Ada arnab





Kucing pun ada



Lepas kenduri kami bergerak pulang ker Kulim..... singgah di Kuala Gula

Tak buat apa pun.. just snap gambar jaa.... yg lain lena dalam kereta








Sekian jalan jalan kami yg tak dirancang pun





Konsert Akhir Tahun Tadika KHTP Bistari.

22 Oct 2016 Berlangsung Konsert akhir tahun Tadika KHTP Bistari. Lambat update sbb diselubungi kemalasan untuk meng-edit dan meng-upload gambar. Hannah first year konsert. Next year 6 tahun rasanya tak bertadika disini dah sbb tadika ni berpindah agak jauh ke pekan Kulim. Aku puas hati dgn perkembangan Hannah dia tadika ni.... apa pun layan gambar lah...




bergambar bersama Aunty Rozie... Owner serta teacher di tadika ini

sekian




Science Fair Penang 2016

Kami ker Science Fair Penang 2016. Walaupun tak menarik sgt, banyak juga slot untuk kanak kanak join sama... mungkin kena banyak kan lagi aktiviti mind blowing... jgn terlalu focus pada robotic dan programming saja. Macam biasa gambar buat kenangan...














Aryan Arissa dan Imani turun sama kesini.... Imani tengah best makan Karipap


Kami ker Hammer Bay untuk makan.... Mungkin kali ni kali terakhir kami dapat makan disini sbb kedai kat sini akan berpindah ker tempat lain..... Buat Azad dan Yana ini kali pertama dan terakhir heheh.... tempat dah best tapi tanah milik kerajaan..... tak boleh buat apa....




sekian....