Seremban trip

Bulan Ogos baru ni wife dan anak-anak ke Seremban, rumah Yan (adik wife aku) sbb ada konvo Payeh kat Universiti Sains Islam di nilai. Aku join jugak lepas tu, hari Jumaat bertolak. Berjalan dekat dekat jaa sbb tak plan pun nak kemana mana.

Muka happy sbb nak naik aeroplane

Ni masa jumpa adik ipar aku Aiman yg sedang menjalani latihan tentera di Port Dickson

Singgah pantai kejap... Mahal gilee semua benda kat sini

Ni otw balik dah.. Bergambar di KLIA2

Sekian...

Lamo tok update blog

Lama tak update blog ni... Banyak gambar tapi semua tertanam di fb saja.... Tanpa bercerita disini.... Rasa sayang nak tinggalkan blogspot ni.... Nanti aku cuba untuk update apa yg dah berlaku....

Ni gambar masa Hari Raya Aidilfitri

Tema warna tahun ni adalah yellow mustard

Geng badminton datang bertandang ke rumah sempena Hari Raya Aidilfitri... Mereka adalah antara kawan yg baik dan selalu bertanyakan khabar kami sekeluarga.

Upin ipin mai kulim... Mikhael siap pergi salam dgn upin ipin ni... Mereka datang sempena birthday dan aniversary kawan wife aku... 

Sekian .......

Melaka trip

Plan asal hanya nak ker Seremban, rumah Yan iaitu adik wife aku.. tapi jadi in-law whole family trip ke Melaka. Semua pakat berkumpul di Seremban then terus ke Melaka.

Kami ke Seremban dengan menaiki Keretapi.... first time untuk budak budak ni... satu pengalaman baru yg amat mengujakan mereka.

Mikhael tak pernah duduk diam... dia asyik ronda satu gerabak tu.. letih nak hambat







bestnya naik train adanya kafe.... boleh makan dan minum... makanan pun sedap walaupun mahal skit


Sampai di Seremban semua org tunggu kami untuk terus bergerak ker Melaka. Gambar atas tu kami berhenti di RnR... rehat, ker toilet dan beli air.

Miliya dalam kereta.

Sampai homestay rehat sekejap then terus pergi makan malam.... nama tempat aku lupa tapi kat sini banyak kedai makan yg menyediakan ikan bakar..... dan.. makan dgn nasi putik atau nasi lemak saja.... tak ada sup kaa tomyam kaa.... Melaka style ...






Main sponsor kami.... terima kasih Hapih.... 
tak sempat nak snap makanan sbb tunggu lama sgt sampai jaa terus kena ngap sedar dah habis...

Lepas makan terus ke Melaka River Cruise. Memang menarik suasana malam kat sini... teringin nak berjalan tepi sungai tu.. tapi dengan budak bertuah Mikhael mau terjun sungai dia.... 











Esok hari nya ingatkan nak ker Dataran pahlawan dengan happynya,, tapi... makan jem berejam... jalan kaki lagi cepat.... salah planning..... 

Sampai dah petang sgt.... dan sgt lapar... kami makan di Pahlawan Walk ni sbb dah tatau nak makan dimana... harga cuti sekolah mau tau laa....





  







Beca mereka sgt cantik dan bising...








  




Jalan sampai penat... tapi sbb sampai lambat... tak puas jalan gak laa.. kena mai lain kali dengan plan yang teliti

Esok hari ke Pantai Klebang.... singgah jaa otw balik ker Seremban...














Di Mydin Seremban cari lauk nak masak

Malam habis masa main benda ni pulak...




Mama pun nak naik gak


Di KLIA2.... naik naik flight ker penang



Walaupun ada halangan/susah payah nak berkumpul.. tapi akhirnya berkumpul jugak semua... bagus untuk mengeratkan lagi hubungan sesama keluarga... next time kena buat lagi tapi kena plan betul betul dan awal.... planning supaya perjalanan smooth dan boleh kumpul duit laa dulu.. kesian kat sponsor kami.. pokai dia this month....