Jom Kayuh....

Ader berani...... Jom kayuh ngan geng Kulim Bikers...... Ni second time aku join geng ni....... penat weh....tapi seronok dan menyihatkan badan....... Pak Abu adalah pengasas team ni.... dia bertindak sebagai penunjuk arah dan juga tukang cari track baru ....kalau tk der dia... sure sesat beb.....boleh kata setiap kali kayuh... Pak Abu bawak track berlainan......... Rezman dan Udeng adalah ahli senior Kulim Bikers.....hampir setiap minggu diorang ader activiti.......


Rezman, Amin, Aku, Pak Abu, Afiq, Jamil, Udeng(duduk)

Nak citer tentang track hari ni....... takat naik turun bukit tu biasalah... ni siap lompat pagar dawai duri.... turun naik longkang besar..... lintas sungai..... huh......

*gambar ehsan dari Udeng


Happy Birthday Adriana

Terima kasih kepada Aizat&Aida yang sudi menjemput kami sekeluarga ke majlis hari jadi anak mereka Adriana. Kami sampai lambat hari tu sbb ader job kat seberang jaya. Walaupun lambat tapi still dapat makan laksa, satay dan nasi hujan panas... ummmmmm sedaaapppp. Banyak hadiah Adriana dapat.... seronok betul dia bukak hadiah.....

Rugi sapa tak mai....
Kak Noni? sakit kepala...MC Isnin ek..hihihi....
Kak Mar? Bz bissness.....
Wani? Bz balik kg.....

:D


Hilmi&Juwiena Reception

Majlis resepsi Hilmi&Juwiena berlangsung dengan meriah kat Dewan Dato' Hj. Ahmad Badawi Seberang Jaya.









Terima kasih kat Afzal yang tag ngan aku hari ni..... bersungguh² dia...... :D


Tahniah Farzy&Ina

Aku pi lambat umah Fazry sbb aku ader job untuk shoot akad nikah awal pagi tu. Tambah lagi... aku pi bawak jalan² dulu famili aku yang datang dari Kelantan kat seberang jaya. Sampai kat umah farzy dalam kol 6.30 ptg. Time tu Fazry&Ina tak der kat umah sbb tengah photoshoot ngan otai² yang ditempah khas untuk majlis dia iaitu Bro Silmi and Bro Naza. So kami pi lah cari diorang yang katanya dok shoot kat stesen keretapi Parit Buntar. Sempat lah tengok 2 otai beraksi ngan gear masing². Hasil gerenti mantop.

Wife n Irdina pun nak posing gak kat stesen ketapi yang klasik tu.. hehe

Tapi ader yang best gak mai lambat dari org lain..... boleh makan ngan pengantin....... di meja makan kat dapur tu......... nak tambah pi jer amik dalam periuk... heheheh.......
Semoga berbahagia Farzy&Ina........ Tahniah....... :D


Majlis Akad Nikah Zafi@Mar

Selamat pengantin baru buat Zafi@Mar. Semoga kekal selamanya.
Location: Lunas











Faizal&Tisna

Tahniah pada Faizal&Tisna semoga kekal selamanya.
Location: Padang Serai

Photo taken by Jerry

Photo taken by Jerry






Keta Oh Keta...

Huh... bak kata org tua².....malang tidak berbau..... semalam time bergegas nak pi seberang jaya untuk satu majlis akad nikah........ aku terbabit dalam kemalangan lepas skit tol juru...... time tu hujan lebat giler sampai tak nampak jalan...... aku dah slow down dah.... sbb sebelum tu, aku dari Tol jawi lepas hantar adik ipar aku pi interview....... time tu dah kol 12.30........ aku tekan keta 160kmj gak time tu sbb janji ngan client nak sampai kol 12.30..........sebelum tol juru tu tak ujan sgt... lepas tol juru skit hujan tak ingat........ aku slow...... semua keta slow sbb tak nampak jalan.... tapi tetiba jer keta aku makin ketepi kiri..... aku dok line tengah time tu........ aku cuba betul kan stearing aku balik tapi keta still nak ketepi... aku brek pun dok jalan lagi......... bamm... terhimpit lori kecil... adus laaa........ dalam hati... "mentang² lah dapat CTI..... keta ni nak cat baru lak... keta nak skirt kot... cam pompuan lak keta aku ni"....... aku pi berenti sat kat R&R ....... relek dalam keta jap.. nak turun tengok keta .. hujan lagi...driver lori tu tak perasan pun aku langgar dia.... keras tul........tetiba...... sorang polis mai ngan motor....."Ecik... bumper depan keta encik jatuh kat tengah higway tu... tak nak pi amik ker".. laa.... bumper tercabut ker.... adus.. nak amik camna... last sekali aku jalan kaki pi amik...... jauh gak aku jalan... huh..sampai tempat eksiden tu ... sorang brother ni(org yang tetiba ader time eksiden kat mana² pakai baju floresen) dah amik bumper tu letak tepi jalan..... bro tu tanya"ni abg punya ker..... aku jawab "nyer lah... tak kan pakcik saya punya... pakcik saya tak bawak keta.... dia bawak trektor... trektor tak der bumper"(ayat dalam hati aku jer) ........ dia tumpangkan aku naik motor dia sambil aku pengang bumper keta, dan dia bawak motor tu dalm 80kmj...... cam nak terbang aku time pengang bumper tu... tapi cool jer lah.. tak kan nak sound brother tu lak.. dah lah dia nak tolong.........sampai kat keta... aku boh bumper tu kat sit belakang..... aku pi gak majlis tu.. n sempat amik akad nikah diorang ....... thanks to fazry sbb cover aku time aku lambat....... aper yang berlaku aku terima..... syukur sbb just keta jer yang rosak...... family semua ok....... Alhamdullilah....... sbb kalau lah lori kecik tu tukar lori besar..... penyudah nyer mungkin agak teruk.......




Helmi&Juwiena Akad

9 March 09 ....2.30 ptg, Majlis akad nikah Helmi&Juwiena berlangsung di Masjid Seberang Jaya. Tahniah kepada kedua mempelai.
Location: Seberang Jaya














Amil&Saroja Post Wedding Photoshoot

9 March 2009 8.45pagi, kami team IMHO buat outdoor post wedding untuk pasangan Amil&Saroja. Post wedding kali ni geng wife team IMHO pun join sama untuk memeriahkan suasana. Terima kasih kat Adnin(wife Ali) sbb bawak makanan untuk kami ........ Tahniah sekali lagi buat Amil&Saroja dan selamat berbulan madu........ :D
Location: High Tech Park





Gambar bawah ni Jerry yang amik........ candid..... nak kena beli satu lagi Camera body nampak nyer :D