Cerita dalam bulan February...

6 Feb 2016 kami balik kg... balik sbb cuti sekolah + cuti Tahun Baru Cina... time ni Kelate sejuk.... sepanjang masa redup dan berangin.... best nya kalau sepanjang tahun macam ni.. hhehehe...

Mikhael sangat minat lori, bas dan semualah kenderaan yg besar..... jadi bawak pergi tempat abah aku kerja.... suka giler dia boleh naik "keto sodok"



Irdina memang berani.. siap ikut abang tu pi angkut pasir...

nasi kerabu singgan.. di Ketereh, Bota Bharu Kelate

Ni gambar atas hentian puncak..... sejuk oooo.. berkhabus tak ingat

Gambar ni time pergi kenduri dekat rumah jaa

Pakai baju chomsam sempena Sambutan Tahun Baru Cina di tadikanya KHTP bistari


Majlis hari jadi Kasih dan akikah adik nya

Ni makan kenduri di Dewan Putra Kulim


Ni hobi baru Mikhael.. main kucing.... Kucing ni aku jumpa tepi jalan dalam taman aku.. dok diam walaupun keta lalu lalang waktu pagi org sibuk nak hantar anak sekolah.... Kucing ni kurus sgt.. aku ambil bawak balik sbb takut kena langgar.... aku bukan jenis minat sgt kucing.. tapi tak sampai hati nak biar jaa....so sekarang kucing ni aku bg makan dan duduk rumah ni laa.... tapi strictly luar rumah... sbb wife aku geli kat kucing..... :)


sekian................








Taman Rimba Rekreasi Teluk Bahang

Pada 20 Jan 2016 kami berkelah di Taman Rimba Rekreasi Teluk Bahang.

Keburukan...
Ianya air terjun buatan manusia. Keadaan agak sesak ketika hujung minggu kerana kawasan mandi yang terhad dan air yg mengalir agak perlahan.

Kebaikan..
Kawasan sekitar terjaga dan bersih dari sampah sarap. Tempat salin baju dan tandas bersih.

Keseluruhan memuaskan..... boleh laa nak lepas gian mandi air terjun.... tak mandi pun pergi rendamkaki pun jadi lah.... seperti biasa gambar buat kenangan.





  

Singgah sembahyang Magrib di Tanjung Bungah Floating Mosque

Gambar credit to my wife





sekian





ReCap - 3

21Nov2015 kami pergi 3D Art Museum. Tmp ok laa... tak leh compare dengan yg ada di langkawi sbb kat langkawi ada bangunan sendiri dan besar giler.... kat penang kecik.... nak ambil gambar pun tak ada space... yg tak best .. harga masuk lebih kurang sama dgn kat Langkawi.... apa pun budak-budak happy jaa.... Akil jaa tak happy sbb tak ada Lego.. kena pi Tesco pula lepas tu cari Lego...










Sekian