Tolong deco cake

Penat jugak mendeco cake ni.... dan makan masa panjang.... tambah pulak bila cake yg nak di'deco' agak besar......

Kali ni aku tolong wife aku buat figuring beberapa makluk laut...... lebih kurang macam buat kecik kecik dulu pakai plastisin.... tapi ni kita pakai gum paste..... boleh makan punya... tapi tak sedap pun lah..... masa untuk siap kan semua figuring termasuk coral dan rumpai laut ni lebih kurang 5 jam... termasuk masa susun semua benda tersebut.... huh.. penat.....

Hari kek ni nak hantar kat customer.. kami dalam plan nak ker taiping.... sbb tak sempat siap on time..... janji dgn customer lepas magrib.. tapi pkl 9.30 baru jumpa customer..... lambat lah bertolak .. tapi pergi jugak...... stay rumah member baik kami kat sana ...... pagi ker Bukit Larut... nanti story on the next post. So ader gambar kek skit kat bawah nih......











Sekian





Kumpul Keta Ferrari

Dulu aku suka kumpul keta Ferrari nih yg jual kat stesen minyak shell. Pantang ader jaa mesti berkejar nak kumpul.... sayang punya pasal tak bukak pun dari kotak..... dok dalam kotak jaa dan tersimpan elok².

Tapi tu semua time bujang lah... bila ada anak dan dia dah pandai nak main keta... habis dibukanya...... semua dah tak ader kotak..... Oleh sbb kedua-dua anak aku sekarang nih pompuan.. so diorang nih tak lah ganas sgt main keta.. takat letak banyak² susun elok elok.......... main pun slow slow tak der langgar² dinding..... habis ganas pun boh sticker... jadi Ferrari versi girl girl

sekian






Ambil gambar

Nak kena tulis skit kut sbb ader org complain yg aku letak gambar saja tanpa tulis apa²..... aku bukan jenis org yg tulis panjang lebar.. tapi aku try lah....

Aku lama dah jugak berhobikan ambil gambar nih .. dari 2007 lagi.... start dengan nikon d40... lepas tu tukar d80..sampai lah sekarang..... org lain dah pakai full frame dah.. tapi aku laa dok pakai kamera buruk nih... tak dak modal nak upgrade.... pakai ja lah selagi d80 ni boleh berfungsi.... tapi memang patut pakai d80 pun .. sbb skill dok tang tu jugak.. tak terer mana pun....

Gambar kat atas ni time aku follow Abg Lan..... dia call tanya aku free ker tak malam tu...... ajak shoot talent tepi kolam kat RNZ kulim guna studio light.... on terus lah sbb memang lama tak shoot.... sampai sana agak lama gak setting sbb susah nak bg lighting best......aku pulak tak ader trigger so shoot pakai flash bodo yg aku ader ja lah....

Talent ni nama Azi Ira.... aku kenal kak dia.. kak dia tokei kedai kue teow goreng kilang lama (depan carnival).. geng GSC dulu panggil kedai makan Xstream. Tak banyak pun gambar jadi..... sbb aku tak pandai... sorry Azi..... gambar ader kat http://mnuruli.myfotojournal.com/2013/sep/21/azi-ira/ tempat rasmi gambar talent..

Sekian





Gigi saya cantik kan...

Macam mana gigi tak putih.. hari hari mama dia "kerejun" untuk gosok gigi



























Sekian




Sorry Akil, uncle lupa nak update

Birthday Akil ni dalam bulan posa hari tu... lupa nak update Akil.... uncle dah tua.... lupa.. huhuh





Sekian






Candy crush cake

Sambil main candi crush ... boleh makan candy crush tu terus... yummy

Hasil dekorasi isteri saya

sekian




Birthday Adrian

Thanks pada Iza dan Azroy kerana order kek dgn kami dan ajak kami makan sekali.... so bawah ader gambar skit.....




































Sekian





Sama dan serupa

Kisahnya baju nak serupa.... susah jugak nak cari 2 saiz sama pattern, selalu yg kecik ada yg besar pulak tak ada saiz.... begitu jugak sebaliknya



Sekian