Strobist?

Aku try nak buat cross lighting. Bolehlah kot..... kena banyak traning lagi.....







Aku saja bg warm gambar... tapi macam terlalu warm lah pulak.....

Again..... thanks to our two preety model.... Zehan and Ida... menjadi mangsa eksperiment kami..... dah laa panas hari ni....

thanks to Ali.Reza.CikYam.Afzal kerana sudi datang berkongsi ilmu..... Harap lain kali AzmIbra.Nae.Farzy dapat hadit... kalau sudi... :)

thanks jugak to wife aku&Irdina, Adnin(wife Ali), Rezman&Min&Iman, Elia(wife Afzal)&Erina kerana datang memeriahkan keadaan

Kepada semua yang singgah............silalah/tolonglah bg comment yang mana tak kena........


6 comments:

NAZRI AHMAD said...

bkn sj2 xmau join..tp almaklumla aku mmg susah sket nk free hr sabtu..kedai bukak beb, kalau ahad mmg selalu free..anyway nice shot!hg mmg expert la dlm posing memosing model ni..cuma photoshoot ni kn ada penceritaan yg jelas la..terang la sket apa yg hgpa cuba smpaikan dlm sesi photoshoot ni... peace bro!

NuLi FotoBloG said...

Tu lah... sabtu ramai tk free... mungkin lepas cuti sekolah ni kita leh try hari Ahad lak...... tentang gambar yang aku amik ni.... penceritaan di sebalik gambar memang kurang.... aku cuma nak try camna nak buat cross lighting guna 2 flash dan 2 DIY softbox...thanks for the comment... aku memang nak org komen secara jujur... aku tak nak syok sendiri......

falinali said...

beb, DIY diffuser hang tu cun gila buat hair light. utk key light nampak keras skit. umbrella better rasanya..

NuLi FotoBloG said...

Ali.....aku kena pakai payung lah lain kali untuk key light..... tang key light yang aku selalu fail..... time kat LCD kamera nampak soft... bila aku up skit jadi keras lah pulak...... tang payung lak kelemahan nyer angin... huhuh payung aku dah patah satu dah... aku try modify DIY soft tu bg light dia lagi soft untuk key light.... bulan 6 ni kita try kat Yan....

Anonymous said...

Aku ada payung besaq extra kalau nak pinjam.. Aku rasa gambaq dah cantik ni, dah boleh masuk majalah Feminin ke, Wanita ke, Remaja ke.. tapi kalau nak masuk majalah Maskuline kena la panggil aku jadi model..huwargh wargh warghh. uhuk uhuk - sazz

NuLi FotoBloG said...

yer lah pakcik sazz.... hehehe

Post a Comment