Grik Taiping Ronda² Kenduri

3 Disember kami ker Grik, rumah kawan satu sekolah kami Noraida. Dia buat majlis akikah anak nya yg ke tiga. Anak dia kali ni girl setelah dua boy.. syukur Alhamdulillah sihat walaupun lahirnya tak cukup bulan.....

Dari Grik kami jalan jalan balik ikut Kuala Kangsar menuju kuala sepetang. Org selalu sebut tapi kami tak pernah sampai lagi Kuala Sepetang ni... saja lalu singgah sekejap... Tak berhenti makan pun sbb dah lewat petang...

Kami terus ke Taiping... tak rancang untuk bermalam disini tapi dah penat.... atas cadangan kawan kami Azat dan Yana kami stay kat Taiping Perdana.... terima kasih Azat dan Yana bg kami guna kad kakitangan awam Mak dia dan kami dapat discount duduk kat situ.....

Walaupun penat kena keluar jugak cari makan malam... singgah sekejap di Dataran Warisan Taiping


Ada live band disini

Tengah kami sedang tengok mereka nyanyi kakak sorang tu ajak Irdina mai nyanyi sekali... dia pi selamba ja... 

Habis satu lagu dia nyanyi..... 

Panorama view Dataran Warisan

Esok hari lepas breakfast terus mandi kolam kat Taiping Perdana ni... kolam indoor... air super sejuk

tengahari tu Azat dan Yana ajak kami pi kenduri sepupu depa.... jom sajaa


Orang sibuk makan ada sorang tu "darat" tok pernah jumpa ayam.....

Sesi kejar mengejar ayam berlansung

Sampai kakak kakak pun join kejar ayam

Sampai belakang rumah........ wah.. mereka jumpa mini zoo

Ada ayam

Ada arnab



Kucing pun ada


Lepas kenduri kami bergerak pulang ker Kulim..... singgah di Kuala Gula

Tak buat apa pun.. just snap gambar jaa.... yg lain lena dalam kereta





Sekian jalan jalan kami yg tak dirancang pun





0 comments:

Post a Comment