Cameron Trip

7 & 8 hari tu kami satu famili ngan Reza&K.Wana pergi jalan² ker Cameron Highland. Kami bertolak dari Kulim kol 8.30pagi, ikut highway turun Simpang Pulai. Sampai sana dalam kol 12.30tgh.

Ni First pic aku amik bila sampai sana. Kami check in kat Hill View in. Mula² kami dapat bilik asing, bilik reza&K.Wana dan bilik kami jauh dan share living room ngan org lain... So Reza mengguna kuasa nego nyer.... Uncle kat hill view tu bg satu apertment 3 bilik ngan harga Rm300 jer semalam....
Ni tmp kami bermalam, betul² depan Hill View nyer hotel
















Living room dia besar gak....
















Bilik Reza&K.Wana. Sorry beb kami amik bilik ader bathroom. Irdina yang pilih.. heheh
















Ni bilik kami
















Tmp makan......



















Dapur.... disini lah Reza telah hanguskan coklet dengan microwave tu..... berasap satu rumah.. hahah.... nasib baik takder smoke detector......



















Dah siap unpack barang semua, dah lelap jap.... kami turun cari makan.



















Irdina Pun dah lapar....
.
Sbb kami tatau nak makan kat mana.... paling senang KFC jer lah.... Lepas makan kami terus jalan² mencari destinasi menarik....... bnyak tempat kami singgah... aku pun tak ingat gambar ni amik kat kedai mana satu... semua sama jer....





Kak Ina pun bercuti kat Cameron gak......

Kami pi ladang Teh boh tapi tutup dah....4.30ptg dah tutup kedai...


Malam kami pergi ker pasar malam

Macam² ada........

Pastu kami pi makan kat Brinchang kemudian balik berehat. K.Wana buat muffin limited edition untuk kami

Lepas makan terus tidoooooo




PAGI---- 8FEB

Irdina awal² lagi dah bangun n terus pi mandi...... air sejuk giler tahap dewa... nasib baik ader hot shower.... kalau tak mau beku laa Irdina....

Kami singgah kat MARDI......

Kena bayar ticket lah pulak Irdina kan.....


Gaya model rokok L&M.. heheh...


Pastu Kami pi sini



Kami pi ladang boh kali kedua.... time dia bukak lak





Boh ni last destinasi kami.. pastu kami gerak pulang......




4 comments:

kasihatie said...

cam kenal jer yg tudung coklat tue.nie yg nak mara nie.naper tak ajak atie n co skali.jeles lah..heheheh

ummy@tzi said...

wah... bestnyer irdina jejalan.. xmeragam ker jalan jejauh gitu..? tempat penginapan pun nmpk menarik...

NAZRI AHMAD said...

gmbr irdina kt atas tu yg [Lepas makan terus tidoooooo] tu sgt cun!

hijriah said...

beshnya...jalan ramai2...
comeinya irdina...mcm kat oversea...

Post a Comment